02 de febrer 2012

Josep Figueras - entrevista 1983

Aquesta entrevista va sortir al gener de1983 al primer exemplar de la revista "BICI CROSS MAGAZINE". Al 1982 el Bici Cross a Catalunya ja estava en total efervescència, encara amb uns anys de retràs respecte França, Holanda... i bastants més respecte als americans, els més experimentats i evolucionats en BMX.
Poc temps abans, però, al 1981... encara tot era molt nou.




La ràpida expansió del Bici Cross en tan poc temps deixa clar que la petita expedició a França va donar molts bons fruits. També a França s'anava a contrarellotge, ho dic perquè com va passar aquí amb la "Bici Cross Magazine",  la nova revista francesa Bi-Crossing dedica el primer nº (abril 1982) a reportatges de curses de 1981, entre elles la cursa de Beaune.

En aquests links a ISUU, podeu "fullejar" aquestes fabuloses revistes, escanejades i penjades per buissonrouge :
BI-CROSSING nº3 (juny 1982) amb un ampli reportatge de la mítica cursa de Palau de Plegamans (8-11-1981)
__________________________________________________

Per ara només afegir que en Josep Figueras segueix  en plena activitat des de la seva botiga-taller Motos Figueras a Sant Feliu de Codines,  amb la restauració i venta de motos i bicicletes, amb projectes nous i antics, posant a punt les FIDANs i preparant la Bike Trial Legends que any rera any és un èxit organitzatiu, en participació i "competitivitat vintage", sense perdre mai el sentit lúdic i esportiu.
En seguirem parlant.

2 comentaris:

  1. Buufff, quina entrvista, el senyor Figueres si que es un autentic pioner.

    ResponElimina
  2. Si Jordi, ja ho pots ben dir!
    És l'equivalent, a casa nostra, d'un Tom Ritchey, un Gary Fisher, un Joe Murray... poca broma!
    Passa que les dimensions i el poder del marketing d'Estats Units i Catalunya són molt diferents.
    En quan a inventiva i passió per les dues rodes, els pares del MTB no són pas millors que alguns pioners de casa nostra que, com en Josep, van impulsar el "bici off-road".

    ResponElimina