25 de juny 2012

- BASSO Ultegra


 Aquesta rutera d'avui és un conglomerat d'elements fins ara desconeguts. Vull dir que aquest magnífic BASSO no s'imaginava pas tornar a rodar, i menys equipat d'un Ultegra oriental de finals dels 80's, quelcom llunyà de la filosofia i tradició artesana italiana. Però fan bon equip, i és el què tenia a mà, segueixo reconstruint a low cost.
El quadre el vaig aconseguir al darrer Mercat del Trasto de Torelló. Brut i una mica rovellat però amb tota l'essència Made in Italy. Vaig trobar un amic que em va dir "has vist aquell Basso d'allà a baix? tot Columbus, una mica rovellat, però és un bon quadre!" no l'havia vist, i mira que hi havia passat estona abans pel costat! Gràcies Santi per la troballa!

 La forquilla té punteres Campagnolo, tuberia Columbus amb reforç intern helicoidal...un gioiello.

El grup Shimano 600 ja l'haureu vist. El guardava sencer, per no sé quan, rodes i tot, des que vaig desintegrar la Pinarello SLX vermella per vendre'n el quadre, i com que tot eren rosques italianes he decidit ajuntar aquest dos petits monstres dels 80's.
N'ha sortit una bici ben bona i prou maca, tan per iniciar-se en l'esport del ciclisme com per gaudir d'una clàssica tardana de bones prestacions. La transmissió, les 14 marxes indexades, direcció, pedalier, carrets...tot gira fi i amb precisió. Els frens són suaus i efectius, i el cablejat amagat en el manillarg la fan més moderna del què és, també hi colaboren els pedals automàtics PD-R600.
És de destacar el recorregut de la funda del cable posterior, que queda ficada dins una trinxera al llarg del tub horitzontal. Aquesta innovació va sortir entre 1982 i 1983 (surt a la revista la Bici), però encara no sé exactament l'any que Basso va fer aquests quadres, ni a quina sèrie Columbus correspon (tant de bo arribi la resposta de Bassobikes).


















La talla és una 52, i el tub horitzontal fa 53 cms de centre a centre, aquesta talla correspondria a algú d'entre 1,60 i 1,65m. Ara bé, la forquilla sobresurt per dalt, guanyant uns mm extres d'alçada, i la potència és de 110mm (a un cuadre 52 li correspondria una de 80 o 90 mm), a més el seient es pot alçar bastant i les bieles son de 175mm, per tot això la bici és més indicada per algú entre 1,65 i 1,75. Inclús més alt si s'està acostumat a la posició "aero" i  les cames son llargues en proporció al tors/braços.

D'aquí uns dies la posaré en venda, amb la fitxa tècnica i tota la informació que pugui recollir. Però abans faré una petita kilometrada per gaudir la reestrena, en versió Italo-Nipona.

Podeu saber de la història de Cicli Basso, a Classic Rendezvous.Com

De la web de Basso, no us perdeu el document/revista: Storia di una lunga Corsa
I tota informació actual a BASSOBIKES.COM que segueixen fent bicicletes, en versió 2012, amb la mateixa filosofia del segle passat.


25 d'agost 2012: he intercambiat la bici per una Palisades Trail del 92.
Gràcies I., espero que disfrutis molts kms amb la Basso. Bons entrenos!



3 comentaris:

  1. Loooovely.... Where on earth have you got the decals???
    Salut soci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi Soci! decals were on the frame! :-)
      Diria que son les originals de fàbrica, llàstima que no hi havia l'sticker de Columbus (de BASSO encara no m'ha arribat resposta a la meva consulta).

      Elimina
  2. Una bici que deja sin palabras.....estos italianos..que estilo.

    ResponElimina