16 de maig 2017

- Cinzia bmx 1983





Una Old school italiana molt desconeguda, de la casa Cinzia.
Preciosa, acer cromat i components blaus, molt d'alumini.
Així la vaig trobar en un mercadillo de trastos, amb només un petit adhesiu que indica la seva procedència: Bologna, Itàlia.
Les pistes que determinen la seva possible edat són el "83" gravat al pinyó marca "velo", de l'antiga Txecoslovàquia, i també els "83" que figuren als ponts Weinmann, uns sèrie 1020... així doncs podem pensar que és una bici contruida al 1983 o 1984.
He mantingut tots els components originals, exceptuant fundes, cables i cadena.
Els carrets, bieles, pedals, direcció... són marca Ofmega, els frens Weinmann, les llantes Ambrosio, de 36 radis... el manillar i la potència, així com el seient i la tija són de fabricant desconegut. Els neumàtics de l'extrem orient, els Cheng Shin snakebelly de 20 x 2,125", molt vellets però plasmant la idea de l'època.











El rovell dels cromats ha desaparegut fàcilment. És molt interessant observar el disseny i construcció del quadre, amb solucions ben pensades per aconseguir reforçar tota l'estructura, cercant rigidesa per la competició, quan es tracta de transmetre tota l'energia amb la intenció de deixar enrere la pista amb la màxima rapidesa.







Queda pendent el descobrir el comportament segons les mides i angles proposats. I de pas, mirar de localitzar les calques que portava d'origen, i xurros, si en duia...
Algun dia, algun dia... :-)
salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada