03 de juliol 2013

Periodisme vintage: Bianchi NTH 103


Aviat farà 2 anys des de que vaig restaurar la Bianchi NTH que surt a Bicinova:
Project NTH from Bianchi
Aquesta:

 Tot i que al seu moment vaig repassar totes les revistes a la recerca d'informació, alguns documents importants van quedar amagats com per art de màgia, com aquesta prova de la NTH 103, que hi ha a la revista Bicisport nº36, de l'abril de 1992.


A vegades la informació que no trobem a internet la tenim a casa, en vells llibres o revistes, i poden passar anys sense topar-hi!
No obstant això, la història de Bianchi i les seves NTH segueix bastant emboirada, per bé que algunes coses s'han aclarit una mica:
Al març de 1992 es va celebrar a Bilbao el CYCLE '92,  un saló internacional de bicicletes, i al mateix nº36 de la Bicisport apareix aquesta imatge d'una Bianchi NTH 106 XT de color groc, amb tuberia Columbus cromo OR.
Al fons de la foto hi apareix la NTH del mateix color blau metalitzat com la meva, un blau més fosc que el conegut blau-verd de Bianchi. Sembla que en Bruno Zanchi  hauria guanyat el mundial de descens amb una bici com aquesta, tot i que per ara no he trobat fotos ni classificacions..
Al fons també es veu el cartell  amb el palmarès de 1991 de les NTH.


Més coses. A la Bicisport nº55, de novembre de 1993, hi ha un breu resum de les novetats de Bianchi per l'any següent, el 1994. Doncs bé, hi veiem en Dario Acquaroli que acabava de guanyar el mundial junior de crosscountry, sembla que amb una NTH 103 i forquilla Rock Shox.

També hi apareix una petita foto de la Biachi NTH 501, amb quadre de titani i una Rock Shox també de titani.

En fi, aquesta és una demostració de que la informació sobre una bici en concret pot anar apareixent al llarg del temps, és qüestió de buscar, d'estar de sort, de conectar-se amb les casualitats.

Aquesta és la NTH 103 que provaven a BICISPORT:2 comentaris: