27 de juny 2013

Periodisme vintage: Looping MPX


Fa unes setmanes, un  col·leccionista apassionat de les bicicletes de cross i de trial em va deixar aquesta revista. Es tracta del nº2 del BICI CROSS MAGAZINE, del febrer de 1983. 
Gràcies a ell ara sabem que com a mínim van existir 3 números de la revista dels "Amics del Bicicross".
Moltes gràcies Eugeni !

Aquestes són les dues primeres. 
Qui sap si existeix un nº3, de març de 1983...

A bicinova2 hi ha algunes entrades amb reportatges escanejats d'aquestes revistes.

Segur que molts ja ho domineu, però ho explico per si algú encara no ho ha provat: el recuadre de "cerca" que hi ha a la dreta del blog és molt útil per trobar ràpidament   la informació que busquem, a dins de bicinova2, per veure si existeix. Només cal escriure una o diverses paraules clau,  fer click al botó "cerca"(busca), i n'apareixen tots els resultats. 
Per exemple, si escrivim " kastbvakrupyao ", el cercador només trobarà 1 resultat en tot el blog, aquesta entrada d'avui.
 També l'arxiu és útil, encara que més lent i entretingut.

 Bé, en una entrada anterior del blog ja hi ha una prova d'aquesta mateixa bici, amb fotos a color, de la revista La Bici: prova LOOPING MPX

Dit tot això, us deixo amb la prova d'aquesta bici de cross creada al Vallès ara ja fa més de 30 anys, de la mà de Motocreaciones Pous, autors també de la firma Ideal (manetes de frens, punys, suspensions...).
Actualment les Looping són bicicletes poc conegudes, però als anys 80's, en els inicis del bicicross, eren famoses i formaven part de totes les graelles dels circuits. El mateix Eugeni havia estat pilot oficial de la marca. 
Com que no n'hi ha moltes, les Looping són ben valorades pels col·leccionistes. Qui en tingui una, que sàpiga que no té pas un ferro vell, per més rovellada que estigui!






En una època on internet era inimaginable, el sortir de la llibreria o deixar enrere el quiosc tot fullejant un d'aquests tresors acabats de sortir d'imprempta era suficient per engrescar la imaginació juvenil i motivar a  l'acció durant semanes i mesos.
Els trending topic dels 80's eren cuinats a foc lent, degustats amb delit i escurats fins al moll de l'os. No pas com ara, on el fast food i els suplements vitamínics encapsulats sembla que ens obliguin a anar depressa, passar pàgines ràpid i sovint ens mantenen estressats amb la sensació de no tenir mai temps. 
És extrany, per reflexionar-hi.

L'acció és l'important.

2 comentaris:

  1. ¡Muchas gracias por compartirlo! Por cierto, ¿que pasó con Motocreaciones Pous SA? Parece que cerraron...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias!
      No se que pasó, que cerraron sí, pero los motivos exactos no sé.
      Es probable que la transformación repentina del mercado de la bici que supuso el boom de la llegada del Mountain Bike fuera una de las causas principales. GAC, Rabasa Derbi, Torrot... por citar algunos gigantes que a pesar de intentarlo no pudieron competir contra lo mucho y muy diverso que venía de fuera, también fallecieron.
      El dinamismo comercial apaciguado y tranquilo del mercado español, establecido durante varias décadas, con cambios graduales, se vió de repente, en pocos años, alterado por otro dinamismo mucho más revolucionado y poderoso llegado del lejano oriente, en que las novedades eran constantes y la competencia por vender creció de golpe. Sólo BH y Orbea aguantaron el chaparrón, pero al final también dejaron de ser lo que habían sido hasta entonces, y pasaron a ser clientes de "Taiwan"

      Pero todo esto es imaginación mía, quizás no fueron estos los motivos. Lo mejor sería que alguien que lo hubiera vivido de primera mano nos lo contara, al menos en lo referente a Motocreaciones Pous.
      Un saludo!

      Elimina