26 de març 2017

- BH Especial dama 1960


Després d'un any d'espera, per fi he pogut acabar de restaurar aquesta Especial BH, una bicicleta de passeig de la millor qualitat sortida dels forns d'Eibar a principi dels anys 60, o abans!
Una màquina de luxe, elegant, robusta i bonica.
Hauria estat abandonada i en desús durant molts anys, probablement dècades. Realment estava en molt mal estat i amb una brutícia incrustada com poques vegades he tastat.
L'objectiu ha estat treure-li tota la porqueria, mantenir tota l'originalitat possible i deixar-la en bon estat de funcionament.
Les esgarrapades i l'emigració dels cromats manifesten els més de 50 anys de vida, i el que queda és el què hi havia quan va sortir de fàbrica. Hi ha qui li agrada renovar pintures i cromats i deixar la bicicleta tal com havia nascut, ho respecto i hi ha treballs admirables, però per mi segueix provocant més atracció mantenir viu tot el què ha arribat als nostres dies. Veure les cicatrius i les no-cicatrius.



El seu "abans" feia por. En l'anterior post ja hem vist la restauració de les rodes. La resta de la bici va ser igualment feixuc i entretingut de fer. Treure la brutícia i l'òxid i protegir les superfícies amb cera de carrosseries. També difícil ha estat la posta a punt dels mecanismes, sobretot els frens de varilles,
El seient i els pedals no són originals però a resta de peces si.

















Hi faltaria una manxa, posar en funcionament la il·luminació, uns pedals més antics, la reixeta per el parafang posterior, un timbre... coses que no són urgents i necessiten el seu temps, per anar completant aquesta magnífica "abuelita".
Gràcies Lluís per l'espera i la paciència. Que gaudiu molt d'ella!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada