24 de febrer 2013

Marxes de Clàssiques · 2013 · La Pedals de Clip

Reactivació blog, 2013... bit bit... hoooolaaa!
bzzzzzzztrtrtrtr tk tk tk....hoola !  bicinova2 es desperta de la hivernada (badall gran).
Aviso que no està previst un ritme reblogaire concret ni tampoc hi ha cap direcció clara, per ara, però és hora de llevar-se.
Bon dia.
Bon dia... és un dir... gela el fred d'aquests dies i la tristesa de que ahir la Brisa ens va deixar, atropellada per un cotxe, inevitablement. Un infortuni d'aquells incomprensibles, inesperats e injustos. La Brisa només tenia un any i era la bestiola més alegre, enjugassada i carinyosa que us pugueu imaginar. Un tresor inoblidable.


Cou bastant però només queda seguir, així que endavant, i desperts, mai sabem quin és l'últim dia.

Bé, per engegar i proposar quelcom interessant reenvio la notícia de que la Pedals de Clip ja ha obert inscripccions. Enguany serà la tercera edició i es celebrarà el diumenge 19 de maig, pel territori vinícola del Penedès.


Es tracta d'una marxa no competitiva, i amb l'encant de que, com en L'Eroica, només hi participen bicicletes anteriors a 1987 ( las bicicletas tienen que ser anteriores al año 1987, con pedales de clip (rastrales), cableado del freno por encima del manillar, palancas de cambio en el cuadro. Terminantemente prohibidos los pedales automáticos. También se permite el uso de bicicletas destinadas a otros fines como pista, tándem, de cartero, de servicio, de empleo en el trabajo o de paseo, con la excepción de Mountain Bike (MTB), pero siempre clásicas).

Per saber-ho tot d'aquesta futura clàssica de clàssiques podeu explorar la pàgina oficial:
La Pedals de Clip - Ruta de bicicletes clàssiques 

Març, abril, maig... queda temps de sobres per posar a punt la vostra bici vintage, queden moltes setmanes per habituar-se als pedals de clip, als cambis al quadre, a la geometria retro, als "frens"...
Els kilometratges de la marxa no són un obstacle, per fer 40 o 70 kms no cal entrenar exageradament. Potser el més complicat és aconseguir un maillot antic, una chichonera i unes sabates que no desentonin, però queden mesos i tampoc això hauria de ser insalvable.

A l'horitzó de la incertesa només es divisa un però:  atrevir-se.
Si si, que ningú es pensi que conduir un vella clàssica és pa menjat... jeje.
Per saber més sobre les dificultats de rodar amb una bici de ferro dels 80's, recomano estudiar  el post "Assaig Sobre Ciclisme Clàssic", al blog theCULITOweb, on s'analitza la crua realitat tècnica, els perills i penalitats de la era pre-carbono en el ciclisme de carretera. Gràcies Miquel G. per alertar als desprevinguts idealistes i romàntics de les dues rodes sense motor. ;-) 
I gràcies també Carles S. & The Suporters, per organitzar aquesta 3ª edició.  Els idealistes i romàntics de les dues rodes sense motor ja estan previnguts. Mi jugo un pedal de clip a que serà un èxit!

I això no és tot:  pels que us agrada planificar la temporada de marxes clàssiques, a part de les encara desconegudes (*), a saber que també hi ha la Monreal, la GP Canal de Castilla (actualment amb problemes amb Tráfico, no està clara l'edició 2013), La Histórica (sembla que no funciona el link a la seva web)... així com La Patrimoine a França, o L'Eroica, la original i de més renom de totes...

Lu dit... a engrassar cadena, tensar cables, inflar tubulars.
Salut!

(*) Si algú sap d'alguna marxa ciclista de clàssiques o trobada d'aquest esti per aquest 2013 pot comunicar-ho mitjançant un comentari. Gràcies per endavant. Colocaré aquest post al lateral del blog i així serà de ràpid accés i actualització.

5 comentaris:

 1. Hola de nuevo, David, espero que hayas podido recargar las pilas. Lamento mucho la muerte de tu perra, nosotros también tenemos una perra de 10 meses adoptada de la perrera municipal. Se les llega a coger mucho cariño a estos animales... A mi también me atropellaron el perro que teníamos cuando era un niño y sé que es una putada. La bicicleta, uno de esos pocos inventos benefician sin molestar ni causar perjuicio a nadie, obviamente no se puede decir lo mismo del coche.

  Saludos.

  ResponSuprimeix
 2. Me alegre moltisim de tornar a llegirte, aixo de obrir el teu blog y vore sempre la mateixa entrada...
  Per altra banda sent que eixa noticia que acabem de llegir, a estos "amos de la casa" se li agafen molta estima, tots tenim anectotes que recordem en estima sobre eixe tema, un abraç molt fort!

  ResponSuprimeix
 3. Ep company! T'esperavem tots...
  Sap greu lo de la Brisa... Que hi farem?
  Ànims i endavant!

  ResponSuprimeix
 4. Moltes gràcies pels ànims :-)
  Endavant!

  ResponSuprimeix
 5. Hoolaaaaaaaaaa!!!

  Què bé tornar a veure't en marxa!!!

  Sento lo de la Brisa, ànim.

  Et trobavem a faltar, que no pari bicinova!!!

  Una abraçada artista!!!


  Salut i Música :)

  X.

  ResponSuprimeix