02 de novembre 2015

- Panther 1984


Una evolució de la Rabasa Derbi Panther Cross Mach 2 "yellow rat", que apareixia aquí al blog al gener de 2012...

Igualment un estri rat look però ara amb rodes de tacs i suspensions de moto, sissy bar, road book, llums, timbres, radio, retrovisors, survival kit, "municions", maletí caixa d'eines...

Influència Mad Max?
segurament...

1984 és el títol del llibre escrit l'any 1948 per George Orwell, una novel·la distòpica. Ciència ficció visionària i crítica.

D'alguna manera aquesta Panther és també una evasió fictícia crítica; una "eina-vehicle" que evoluciona en l'imaginari distòpic futurístic per despertar la creativitat i desenfocar l'atenció rutinaria del present.
Una crida a debatre sobre l'emergència dels nostres temps...
Encara que sigui per un mateix. Ni que sigui conservant la calma.
Al maletí, juntament amb les eines, una càmara de recanvi i "parches", també hi ha aquest llibre, Mente y Materia, d'Erwin Schrödinger.

La bicicleta no deixa mai de ser una metàfora. Un element màgic. Una forma material abstracta que ens convida a creuar l'espai/temps, amb la única condició d'enfilar-s'hi i pedalar... però això no és tan fàcil com sembla: pilotar una bicicleta sempre implica fer-se valent, prendre decisions i foragitar l'apatia, entre altres coses... i totes aquestes coses no agraden gens al Big Brother de torn...

;-)
Salutacions !
( De camí a utopia, 02 de novembre, 2015 )

2 comentaris:

 1. Aquesta bici és una passada, i els seus significats encara més. Destil·la lluita i llibertat, però amb la calma del rat style!

  Ja saps que m'encanten aquestes bicis brutotes i plenes d'esgarrinxades, sembla que hagin tornat de l'apocalipsi per ensenyar-nos com sobreviure!

  Potser exagero, però això no és una restauració o una personalització, es una obra d'art. Felicitats!

  Gerard

  ResponSuprimeix
 2. Uaauu quina passada!!!!! Sembla treta de la pel·lícula de MAD MAX!!
  És ben bé que cada bicicleta és un món!!

  Felicitats per la restauració i l'estil que li has donat a la bicicleta!!

  ResponSuprimeix