16 de novembre 2011

Prova MG Alex Replica





Aquesta prova està extreta de la revista La Bici  nº15 (desembre 1982, o gener 1983 )

L'Alex Replica es una bici de trial de les pioneres, de la casa MG, però sovint conegudes amb el nom dels seus creadors, els Rubíes. Als trials de clàssiques és habitual veure'n alguna, però certament n'hi ha ben poques.
No us en puc dir gran cosa més, però podeu donar una ullada a la fulla-catàleg de MG, per descobrir el color de la bici.


19-nov-2011:
Gràcies a l'assistència d'en Xavi, puc afegir un parell de dades més:
Les lletres MG volen dir Martin Grima, era una societat que va fer en Rubíes pare, per tal de fabricar les bicis de trial, però les bicis eren Rubíes :) 

I també afegir que el pilot provador d'aquesta i altres bicicletes que surten a la revista La Bici és en Pipo López. Aquí hi ha l'enllaç a una de les primeres entrades al seu blog, on parla de quan va començar amb les bicicletes:  SEXTA A FONDO, un blog que també va d'estris sobre rodes, però a motor!

Llegint una mica aquest blog d'en Pipo,  he tornant a sentir a parlar de noms com Antoni Zanini, Mia Bardolet... m'he recordat d'aquells anys bojos dels rallies i aquella febre del motor i la olor a neumàtics cremats (d'abans que en Toivonen es matés amb l'S4 a Còrsega al 86...quan va cambiar tot), i m'han vingut a la memòria les múltituds d'aficionats que, a dos pams de la carretera, s'aglomeraven per veure passar els cotxes rabents...

A finals dels 70s i principi dels 80s, tant el trial de motos, com el nouvingut bicitrial/trialsin, com els rallies de cotxes, que eren especialitats molt diferents, agrupaven en canvi,  el mateix tipus d'aficionats i defensors, almenys això passava en tota la zona de la Catalunya central. Era molt general la veneració per les tres especialitats indistintament (i també per l'Enduro i  el BMX... ), així com al mateix temps existia un allunyament generalitzat envers especialitats com la F1 i els circuits en general, on compta més la velocitat pura de la màquina que l'habilitat i coratge del pilot.
Ara penso si aquest fet ( aquesta afició comuna en especialitats tan diferents), no tindrà alguna mena de relació amb els entorns naturals i salvatges dels paisatges per on "la màquina i el pilot"  han d'escapar de les dificultats i obstacles en forma "d'esports" moderns... si no serà el reflexe d'una mena de necessitat ancestral del ser humà per reviure el ritual de la caça, l'empaitar o el ser empaitat, malgrat les dificultats i obstacles que la natura salvatge amaga en els seus camins i paisatges...


Estic segur que les llargues tertúlies al voltant d'un foc, en la freda nit de cualsevol rally, en el silenci de la carretera tancada, tot esperant veure llums al cel i el pas del sempre estimat cotxe zero... em sembla que són  aquestes llargues estones d'espera les que van forjar uns vincles entre especialitats tan dispars en una dècada tant concreta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada