08 de novembre 2011

1ª protesta ciclista a la C-17

Aquesta bona foto és de l'Adrià Costa, fotoperiodista del portal Osona.com, on en surten més.

Tal com estava previst, aquest passat diumenge dia 6 es va fer la protesta ciclista contra la prohibició de circular en bici per la renovada carretera C-17 entre Torelló i Ripoll.
La pluja va fer dubtar a tothom d'anar-hi o no, però els que alguna vegada hem practicat aquest esport sabem que el "mal temps" difícilment ens atura. Segurament un altre col·lectiu hauria dit: "deixem-ho per la setmana que bé", però la bicicleta no educa pas així, més aviat fa tornar als ciclistes tossuts de mena. Sovint només una caiguda amb trencament d'ossos o una "pàjara monumental"  fan posar el peu a terra, així que les 4 gotes que anaven caient no van arronsar a cap dels gairebé 250 bikers de la mani.

Es va sortir de Borgonyà fins a Ripoll  per després tornar a baixar. Sempre molt a poc a poc, a una mitja de potser 15 kms/h. Els Mossos van anar controlant la passejada amb ofici i paciència, i a darrera uns quants cotxes sense cap culpa van pringar una bona estona, tot i que entre 10 i 12 del migdia dels diumenges no és el mateix que de 4 a 6 de la tarda quan hi ha molt més trànsit de baixada.
No hi havien pancartes, va ser una protesta molt tranquila, les converses de tota mena van fer curta l'estona i la pluja ens va respectar el 90% del temps. Tot va anar molt bé, no sabem si va servir de molt o de poc, ni quantes vegades s'haurà de repetir, però per dins cadascú va sentir que haviem fet pinya i que erem molts.

Fins ara han argumentat que si la directiva europea x, que si els acords x, que si la llei x, que si no s'hi pot deixar pedalar, que si no s'hi pot fer res... com sempre, el típic discurs de "aquí estic, xerro molt per no dir res, me'n surto amb la meva, bones paraules-mà esquerra-pilota dreta, marejada de perdiu i vualà! sóc polític" (són uns cracks, només cal observar com va tot, escolteu les noticies, qualsevol dia a qualsevol hora).

Ara caldrà observar si els "responsables de torn" tenen una mica d'enteniment i baixen del burro ben aviat,  doncs tots els polítics farien bé de concentrar-se en intentar posar remei als PROBLEMES GROSSOS I URGENTS que esgarrifen de veritat.

Ja sé què penseu molts que aneu asseguts al volant  i veieu les bicicletes com una molèstia pel trànsit ... però sapigueu que només sou els amos d'un cotxe, i  no els amos de la carretera. Podrem discutir les files de dos, el fer servir llums, el portar casc...molt bé,  però prohibir el pas perquè si sense arguments és una cosa bastant grisa a sumar al "panorama".

Observeu la foto de dalt, es pot meditar una bona estona sobre el món dels colors versus el món gris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada