27 de gener 2012

retalls BICI CROSS 1982 (part 1)

Reportatge del nº7 de "La Bici" (març 1982), una curiosa visita de Luis Rosell a New York, comentant una cursa i una enigmàtica bici que només un expert sabria dir quina és, en tot cas no crec que el quadre i forquilla fossin d'alumini com diu, per la dimensió dels tubs sembla acer, i  les "llantes de plàstic amb radis d'alumini" potser tampoc són ben bé d'aquests materials...(o potser ja hi havia les llantes ACS, crec que si que eren de material plastic)
En tot cas un document molt interessant que demostra que al 1982 a USA el BMX estava plenament desenvolupat, mentre que aquí tot estava començant.


I segurament el què va començar a ser una realitat són els circuits especials per bici cross, del nº8 de "La Bici" (abril 1982), aquest petit croquis-mapa-xuleta.
Qui sap què hi ha ara en aquests espais!!

Estiu del 82, "La Bici" segueix regalant caramels, amb fotos tant sugerents com la d'aquesta portada, el Bici Cross va arrelar fàcil entre els joves. El què us deia, la BH Meteor apareix arreu, ara bé, al 1982 a les graelles també hi havia Fidans, Montesas, Loopings, Rabasas, GAC, Peugeots...
 Del mateix nº, aquesta pregunta old school:


Més coses sobre el 1982, a més a més de la visita de l'ET, es va celebrar el primer campionat del món de BMX a Daytona.


Aquí la contraportada de la revista: amb la California Star,  l'estrella de BH.
Abans de la California X2, X3...de 1984, les primeres Californies de 1982 portaven el mateix quadre de la Meteor, desconec si l'Star utilitzava alguna tuberia especial, sembla que les diferències estaven en l'alumini dels components, frens, bieles, carrets...

I per últim afegir que per aquí,  el 8 de novembre de 1981, es va celebrar el "Bici Cross de Presentación", al circuit de Can Cortés, a Palau de Plegamans, la primera competició oficial en territori ibèric, patrocinada per BH i organitzada pels "Amics del Bici Cross".
Qui pogués tornar a aquella època!!
Properament pujaré més coses "bici-crosseres"
;-)


Nota tècnica sobre les imatges del blog: per visualitzar les imatges a gran tamany i així poder llegir la lletra petita i veure millor les fotos petites, cal obrir cada imatge en una pestanya nova: per això cal "clikar" damunt la foto amb el botó dret del ratolí, i després clikar "obre l'enllaç en una pestanya nova", així podrem fer zoom o copiar les imatges en tot el seu format i màxima resolució.
Una altra manera és clicar amb el botó esquerre del mouse a damunt la foto. S'obrirà la tira fotogràfica, i una vegada allà obrir la foto que ens interessi amb el botó dret del mouse, per tot seguit clikar a "visualitza la imatge".
Amb una mica de pràctica això és bufar i fer ampolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada