13 de desembre 2011

- ZEUS SRS (Single Rat Steel)



((((((   Malauradament, carregar fotos al blog, fer anar el correu electrònic i respondre comentaris torna a ser complicat per moments, alguna mena d'invisibles pals a les rodes han tornat a aparèixer d'un dia per l'altre.
És el què té internet, que és invisible i laberíntic per als no iniciats, però això ja va bé a alguna mena d'intencions anònimes... igual com passa amb el llenguatge dels economistes, que resulta incomprensible per la gent normal, però això els va més que bé per tibar els fils de les seves polítiques i tenir la situació controlada, sense que ningú entengui què està passant ni cap a on van les coses.
En fi, paciència, no puc portar el ritme d'entrades al blog que m'agradaria però és igual, tampoc es va tant depressa a restaurar bicis, no és pas el chollo que pot semblar des de fora... ))))))


Dit això, aquí va una antiga Zeus de principi dels anys 70. L'he anomenat SRS (Single Rat Steel):
Single:  bici ex. rutera transformada a singlespeed (sense cambis de marxes). Rodes de 700c, plat de 42 x 16 (pinyó silenciós, rollo "ninja in the night") i cadena estreta, de 3/32, Regina (New Old Stock).
Rat:  vaig decapar la pintura i eliminar tot l'òxid, i després d'un intent pinstripping molt primitiu l'he recobert amb un vernís transparent. Ara bé, és un vernís per metalls molt prim i les rascades amb el temps aniran deixant empremta en les tonalitats de l'acer. Com els bons vins, un resultat Rat Style necessita el seu "periode de maduració". El primer era restablir la salut de la mecànica i crear un caldo de cultiu adequat per un nou procés "rat look".
Steel: i bé, el so rat style = rat "steel", "acer", perquè és una bici tota d'acer. Llantes, carrets, radis, quadre, tijes, manillarg, pedals... només trobem una mica d'alumini a les bieles i als frens. Inclús les calques de Reciclone semblen metàl·liques, fent joc amb el cromat de les llantes, manillarg i pedals.


Més coses: la bici és una talla mitjana ( 52cms seat tube x 53cms top tube) per algú de 1,60 a 1,70m. El manillarg i potència són d'una peça, com després van copiar els de Klein, jajaja ;-), el manillarg és bastant estret i els frens Dia Compe tenen doble palanca, molt còmode per ciutat i per qui no estigui habituat a la posició de carretera. No li he posat cap mena de cinta al manillarg, al més pur estil SRS, amb tots els pros i contres que això implica.

A destacar que en algun moment del passat la bici va patir una doblegada als tirants de darrera, que no m'he atrevit a intentar redressar, ja que només afecta a l'aspecte del fre de darrera que treballa desalineat i a simple vista es veu (veure últimes fotos). Com que la bici no porta canvi de marxes,  una desalineació així no és quelcom molt greu. 

Què més... bé, és una bici simple a més de single, perfecte per utilitaria en ciutat i vida urbana, per desnivells standart, no apte per Tibidabos, més aviat per Eixamples i pujades curtes.
També es pot convertir a fixie simplement instalant una roda amb pinyó fixe, però cal que el pinyó sigui de cadena estreta, sinó caldria també posar una cadena gruixuda (d'1/8). Al plat li és igual com sigui la cadena.

El seient també és 0 manteniment, de plàstic, un clàssic Arius amb un cargol intern tipus Brooks, per regular-ne la duresa. Els clips de cable, calapeus i corretges són d'AGPA, tot antic però nou de trinca. Els pedals són Notario, les bieles Solida, de 170 mm.
Direcció, Pedalier, pedals... tot amb rosques de pas francès, habituals a Zeus en aquella època.















Una bici retro, senzilla i única.
Està a subasta a ebay fins el dia 27-12-2011 : AQUI


17-1-2012: La bicicleta va ser subastada a ebay però el guanyador va excusar-se posteriorment dient que no era la seva talla i que no havia mirat bé l'anunci, que no la volia, evidentment era un ebayer nou de trinca sense vots positius ni seriositat, ja m'ha passat diverses vegades últimament. De totes maneres i degut a que la bici no va passar de 160 euros, he decidit no tornar-la a subastar. L'he desmuntat de nou per reutilitzar algunes peces i miraré de redressar la pota posterior del quadre, que mentrestant deixaré de banda a veure si s'oxida o què fa.

3 comentaris:

  1. Preciosa David! l'únic el sellí... Ha de esser un bon "trencaculs"...
    M'agrada molt! Felicitats!

    ResponElimina
  2. Jajaja !! segurament, no és pas una butaca!
    Merci i felicitats a tu per les calques!

    ResponElimina
  3. La trobo preciosa també! Molt bona feina, com sempre!

    ResponElimina