23 de maig 2012

Old School BMX 80's Weekend Festival 2012


 Aquest passat 19 i 20 de maig es va celebrar el Weekend Festival Old School BMX 80's, a l'entorn del circuit de BMX del Club de tenis Ca l'Artigas, a Lliçà d'Amunt.
L'event va ser organitzat per osBMX80's, amb Joan Albert Redondo al capdavant i molt esforç d'amics, familia i colaboradors que van estar treballant molts dies abans (setmanes, segur) perquè tot anés bé. Hi havia moltes bicicletes exposades, stands amb material old school autèntic, fotos i posters amb imatges i noticies de quan el bicicross va començar, i molta gent amb febre BMX amb ganes de trobar-se i passar-ho bé.
 El 8 de novembre de 1981 es va celebrar el "Bicicross de Presentación" a Palau de Plegamans, la primera cursa oficial a Espanya. Això signifiquen 30 anys i la trobada va ser una festa per celebrar-ho, a sumar a la Gran Old School BMX Reunion & Bike Show, celebrada el passat octubre de 2011 a Saragossa.

Personalment estic molt content d'haver-hi assistit, encara que només fos el dissabte. Haig de dir que la mandra i la indecisió molt sovint em fan quedar a casa en casos semblants, però aquesta vegada l'ocasió BMX va ser més potent i llaminera i vaig viatjar en el temps malgrat les bateries baixes i l'estat d'ànim poc lluminós que arrossego últimament. I també és gràcies a en Xavi i en Joan Albert, que em van animar a portar les dues Meteor que tinc. I quina millor ocasió sinó aquesta!

En veritat, tot i que conec algunes bicis, una mica la història i m'agrada aquest esport, mai he estat a dins el món del BMX, per això no puc dir massa res, però crec que la celebració va ser un èxit, malgrat el mal temps amenaçador i la irregular i discreta assistència de públic en general (ep, i  l'entrada era oberta a tothom, i gratuita!) A tothom hauria agradat més participació, segur, això sempre anima. Però no s'hi pot fer res, qui es penedeixi de no haver-hi pogut venir, que resi perquè es repeteixi  una ocasió semblant. Qui hi va ser, sap que hi va ser i això és irrepetible, i una sort.


 El millor que vaig percebre és el molt bon rotllo que hi ha entre la gent que es coneixen de fa temps, alguns des de les primeres curses del 81. Actualment molts passen dels 40 tacos però damunt d'una bici salten i disfruten com xavals dels 80's, i conserven admirablement allò que el BMX otorga a qui l'estima.
Si,  faltava gent (probablement això de la mandra i la indecisió no és només cosa meva), però tothom qui hi va assistir ho va disfrutar a la seva manera, uns amb familia i canalla, rodant i rodant al circuit, xerrant aquí i allà de batalles old school, mares observant pares que semblaven nens, alguns tècnics mirant i remirant i re-passant el drap a les bicicletes (algunes literalment impecables!), alguns participant, i rient, al concurs de salts, tirant fotos, provant bicis...

El circuit era molt guapo, encara hi quedaven herbes tot i la feinada de la setmana abans,



 El dissabte va passar volant. He de dir que el BMX cansa més i és molt més tècnic del què sembla a simple vista. Fer volar la bicicleta pels salts del circuit no es fa de bones a primeres jajaja! 30 anys després que aquest esport arribés a casa nostra em vaig tirar per primera vegada per la rampa d'un circuit, i fins a 7 o 8 vegades! em vaig cansar molt, estic en baixa baixa forma jajaja!!, però no oblidaré mai l'extranya sensació de "glups" quan la rampa del primer bot s'enfila i s'enfila apuntant al cel, ni les curves peraltades que transformen la velocitat,  ni els petits bots continuats que posen en compromís el manillarg i la preuada linia recta...
i tot aquestes sensancions a velocitat tortuga!

I sembla una cosa fàcil el BMX quan veus algú que en sap i juga flotant depressa pel circuit...


 Sens dubte felicitar i agraïr a en Joan Albert Redondo i la seva colla per l'organització del festival,  per tot l'esforç i tenacitat que suposa construir un cap de setmana així, que aquestes coses no són fàcils ni gratuites, i si un dia es repeteixen (tant de bo així sigui), espero tornar-hi a ser, aprofitant millor el temps, una mica més entrenat per disfrutar més estona del circuit, i per conversar més, i amb més gent, de tot allò de la vella escola i el Bici Cross.
Sou uns cracks! enhorabona!
 

Aquí unes quantes fotos que van sortir:






















D'aquesta joia no en tinc cap foto sencera! quin despiste, tant mirar-la i remirar-la i se'm va passar. Va ser premiada amb el premi a la millor bici, al facebook es veu tota.

Les PK Ripper també eren de les més ben cuidades, i la pancarta del fons!  no té preu.















 Tot l'event està agrupat al facebook, on hi ha tot l'abans i el després: OLD SCHOOL BMX WEEKEND FESTIVAL 2012

Si algú vol afegir més informació o dir-hi la seva també és possible afegint un comentari.

5 comentaris:

  1. Vaya suerte la mia.. me entero ahora.. al final me tendre que hacer un facebook... que lastima que de estas cosas ya solo se pueda enterar uno por internet. Podria haber llevado todas las mias que no son pocas. Una lastima enterarme ahora y mas aun viviendo en el pueblo de la lado.

    ResponElimina
  2. Quins records la caixa d'eines... )

    Fantàstic poder veure les teves dues Meteor juntament amb les altres nacionals i les americanes.

    Rubén, yo tampoco uso facebook pero hacía bastantes días que estaba el enlace puesto en el blog, de todas maneras para la próxima ya sabes :)

    David, enhorabona pel premi a la millor "spanish bike" per la teva Meteor primera sèrie :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xavi, però crec que tenia més mèrit la teva Meteor vermella d'estricta sèrie i en impecable estat original, i també la Rabasa Derbi groga.
      Ruben espero en una próxima ocasión poder ver las "no pocas tuyas". Yo tampoco tengo facebook, con internet es interesante ir visitando de vez en cuando las webs y blogs de referencia, y que los organizadores de eventos utilicen al máximo la variada red.
      Ánimos para la próxima!
      Salut!

      Elimina
    2. Perdó per haver tardat tant en fer un comentari d'aquesta magnífica crònica !! Us volia agraïr tant a tú com en Xavi M. per haver vingut a la trobada. La vostra participació va estar fantàstica. Llàstima que el Xavi no es poguès quedar més estona. Per sobre de les bicis, va ser una passada tenir l'oportunitat de conèixer dos PERSONES (així amb majúscules) com vosaltres. Un autèntic plaer !!!
      Pel que fa a les bicis, el donar guanyadora a una o altra és evidentment una qüestió menor. Certament, la Meteor vermella, la Derbi groga, les 3 bicis d'en Carles que va portar diumenge (una Looping, una Derbi vermella amb llantes de pals vermelles, una Cruiser BH de 24")... totes mereixíen la distinció. Em vaig decantar per la Meteor d'en David per ser una Meteor (encara no en teniem cap...), i per la seva raresa, pel seu color i pel quadre de ràcors. Espero poder comptar amb vosaltres en properes trobades !! Una abraçada.

      Elimina
    3. Gràcies a tots vosaltres Joan Albert! segur que repetim, va ser fantàstic.
      Per la Meteor un honor també ser-hi i la distinció, com bé dius totes eren mereixedores de tal distinció i espero poder veure les d'en Carles en la pròxima trobada.
      Salut! una abraçada.

      Elimina