08 d’abril 2017

- BH Fast Formula 1


A l'anterior post ja hem conegut la moguda de la Fòrmula 1 que hi va  haver a finals dels 80's.

BH va ser una de les poques cases made in Spain que va fabricar la seva bicicleta F1 bmx. Deuria sortir al mercat cap a 1989 aproximadament, i era una bici pensada per canalla de 8 o 9 a 14 anys amb febre racing.
Aquestes bicicletes van tenir poquíssim èxit comercial, segurament un fracàs i pèrdues, ja que el fenomen no va arribar gaire lluny en el temps, però estèticament queda manifest que a can Beistegui hi van invertir prou esforç. Les calques, cubreplat, cubrellantes, la geometria del quadre... evidències que ho delaten.







Aquesta que veiem avui encara estava penjada en una botiga i no havia tocat el carrer. Ha estat ràpid netejar-la i deixar-la a punt. És realment petita, més inclús que les BMX, porta rodes de 20", neumàtics Wolber Soissons i canvi de marxes de la casa Triplex, el pinyó Regina de 5 velocitats.







Cal dir que l'alineació de la cadena no és correcta, només queda ben alineada amb la corona més gran, de manera que en les marxes més llargues (corones més petites) la cadena adopta una línia forçada i toca al cubreplat, a més de fer molt soroll. La cosa no treballa bé. Per solucionar-ho caldria muntar un eix de pedalier més llarg, o bé muntar rodes amb radis, de manera que es pogués situar el pinyó més centrat.

Es fa extrany pensar que BH vengués una bici que no funcionava del tot bé...

En fi, actualment n'hi ha poques i són bicicletes de col·leccionisme.
Estètica discutible, cridanera sens dubte, unes rara avis...

8 comentaris:

  1. Quiero una de estas alguien que me la venda

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Cuanto pides te paso mi contacto Jaimekubos@hotmail.com

      Elimina
  3. me interesa podemos hablar este es mi contacto 627923437

    ResponElimina
  4. Hola yo tengo una tb,si alguien está interesado que me contacte. Huguilla@hotmail.com

    ResponElimina