08 de maig 2013

- VINETA


Encara una bici de passeig més.
Per ara ha resultat infructuosa la recerca d'informació sobre aquesta desconeguda marca: Vineta.
Tot indica que és d'origen alemany, ja que molts components ho són.
La bici no té marxes, és single speed, i equipa un fre Weinmann 1020 a davant i un fre contrapedal Komet super al darrera. Aquests coaster brakes funcionen fent força cap enrere a les bieles amb els peus, i a centre europa són molt usuals. Aquí al  Sheldonbrown hi ha abundant informació.

La bici abans: 


Aquesta també la vaig arreplegar en una fira de trastos. Tot i que no era cap super bici, i era de passeig, i estava molt desmanegada, l'extranya marca i les boniques calques em van cridar l'atenció i em vaig animar a refer-la i pujar-la aquí al blog.
Moltes coses del seu passat treballador li sobraven: llums i reflectants, reixeta salvafaldilles, protector de cadena postís... la potència estava espatllada, les bieles ballaven, el seient per llençar... va caldre netejar tot, ajustar rodaments... bé, una mica el mateix de sempre: tot.











 Aquí es veu el seguro antirobo incorporat. Seguretat retro: la barra es desplaça endins i queda obstaculitzant el girar de la roda. Aleshores la petita clau es treu i es pot anar a comprar el pa amb total tranquilitat. A la tornada s'inserta la petita clau i un mecanisme desbloqueja la barra, que retorna al seu estat previ, amb la clau incrustada i la roda lliure de trabes.

Un breu comentari tècnic sobre un altre element:
A la mateixa foto també es veu la caixa del pedalier, una caixa d'aquelles rares, ben diferent de les d'aquí a la zona mediterrania. Enllaço unes fotos del desmuntatge, amb les peces explosionades. Aquestes caixes i eixos no tenen gaires secrets, s'ajusten de manera similar a les habituals, només que les rosques de l'eix són inverses.
Al quadre no hi ha rosques, hi van fixades a presió les dues cassoletes que allotgen les gabies amb les boles.






 





Els neumàtics són de mida 26 x 1,75 x 2, i malgrat els anys d'existència encara tenen vida útil. De totes maneres intentaré esbrinar quina denominació actual tenen, i si se'n troben de nous amb facilitat. És de suposar que si..




Després del refresh ara sembla tot en ordre, ajustat i a punt per tornar-hi.

Està en venda.

1 comentari:

  1. ¡Millor que nova! Se agradece el fotografiado detallado del pedalier: un sistema sencillo y aparentemente eficaz.

    ¡Saludos!

    ResponElimina