16 de maig 2014

- Orbea Yovana 500

Una Orbea de principis dels 70's, fabricada a Eibar, entre 1969, quan l'empresa va passar a ser societat cooperativa i 1975, quan la fàbrica es va traslladar a Mallabia.
El nom de Yovana surt al catàleg Orbea que apareix a Reciclone.blogspot És la bici ref.40, però en color verd.
Aquesta bici la va trobar el meu nebot i la va rescatar del seu aburrit abandonament. Ara li hem fet un rentat de cara, adormir l'òxid, encerar una mica les superfícies i engrassar i ajustar els rodaments, rodes, frens, canviar fundes i cables, trobar-li una manxa, i poca cosa més.
La veritat és que la bici hauria tingut molt poc us, però al lloc on es va passar anys i panys, d'alguna manera hi sovintejava la humitat, i la prima pell dels cromats ha saltat en bastants llocs. Ara és l'unic defecte visual important que li ha quedat. Mecànicament està molt nova.



La bici havia sortit de la botiga Morenito de Terrassa..., fàcil deducció...jeje... algunes botigues enganxaven petites i discretes calques en algun dels tubs, però els de can Morenito... :-)


La majoria de components els fabricava Orbea. Únicament els punys i el timbre són Ripa, els pedals Notario, els llums i dinamo Rinder,  la cadena Iris i els neumàtics Firestone Hispania, en molt bon estat de conservació, uns Firestone Indy 500A (440 x 37), molt xulos.










Una bici afortunada.
:-)
Gràcies Yuri! que la disfrutis a tope!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada