30 de novembre 2011

2ª manifestació-protesta C-17

 Aquesta és la convocatòria i el mail rebut post reunió del passat dilluns 28:
-------------------------------------------------------------------------------------------------
PROTESTA DELS CICLISTES HA LA C17 DIA 4 DESEMBRE HA LES 10:00 H. BORGONYA

Avui em tingut una reunió amb el Sr. F. Homs conseller de la Generalitat de Catalunya, i em arribat al punt que estem a un pas de aconseguir les nostres reivindicacions, res mes falta que el diumenge 4 desembre la " liem ben liada" tenim de fer un bon mardé per aixi tenir força pel pròxim dia o pròxima reunió.

Si el dia 6 de Novembre passat amb pluja ban ser casi 300 ciclistes, aquesta vagada tenim de ser 500 o mes no podem perda aquesta oportunitat per que si no en vindran altres prohibicions de aquí no gaire temps, com sabeu tot ho arreglant prohibint els drets dels ciutadans en aquest casc el del ciclistes.

COMPANY ET NECESSITEM PER UN BE PER A TOTS, VINA A LA PROTESTA

Tindrem la presencia de algun ciclista professional, esta confirmat en Josep Jufre, esperem la confirmació de Melcior Mauri, Hermida i altres etc..
 
____________________________________________ 
Així doncs, diumenge vinent es repetirà la protesta-pedalada a velocitat tortuga per la carretera C-17 entre Borgonyà i Ripoll i tornar.  És la segona convocatòria per queixar-nos de l'estrenada prohibició de circular-hi en bici i demanar que es retorni el dret de pas, barrat autoritàriament. 

Curiosament, les mateixes "autoritats" ens deixen manifestar i repetir la bicicletada, la policia s'encarregarà de la seguretat, tot ben organitzat i puntual, tot sota control...
Que ens deixin manifestar amb tantes facilitats i atencions deu ser perque només toquem els collons als pobres cotxes que es queden encallats a darrera la mani sense cap culpa i que son gent normal com som la majoria, i que perdran una valuosa hora del seu diumenge festiu per "culpa d'una trepa de ciclistes pretenciosos". Però la culpa no és pas nostra. Si el pas fos lliure com ha estat sempre no caldria posar a prova la paciència de ningú ni fer aquestes performances.
Es que busquen provocar conflictes entre nosaltres mateixos, entre cotxistes i biciclistes?
Si no és això, perquè no va ser suficient la primera manifestació? eh?
És ben bé que les estratègies de la política i la propaganda sovint són molt tronades...

La lògica és molt simple: en una via de doble carril per banda, amb un "arcén" de gairebé dos metres d'ample, amb els túnels ben iluminats, algú amb bicicleta no obstaculitza pas la circulació ni posa en perill la integritat dels paraxocs dels auto-mòvils... almenys no tant com en la majoria de carreteres del nostre país, on circular en bicicleta si que es converteix en un esport de risc. A vegades els auto-mòvils es foten una òstia, com si el que porta el volant no hi fós. Se'n diu perdre el control, accident, sortir de la via... sovint sentim les notícies que culpen... a la pluja!
Molts ciclistes han perdut la vida per culpa d'un despistat al volant. I al revés? algú coneix un cas?
Aquest és l'únic risc: quan el conductor d'un automòvil es des-responsabilitza de conduir segur, sota les bases de la convivència, el respecte i l'habilitat al volant... i als pedals!
Que diferents els pedals de les bicis!

Això en quant a la lògica, ara bé, el pretendre privar el pas a certs pedals per una via de comunicació milenària que  fins ara ha estat lliure  i de tothom... ehem... diguem que no està bé.
O és que les persones que utilitzem la bici no hem pagat també el "desdoblament", com tothom, per nassos?
Si el món mundial veu clar que necessitem impulsar les enegies alternatives, reduir la contaminació, reduir la "despesa sanitaria", etc... Perquè prohibir la circulació d'un vehicle que gairebé no ocupa  espai, que no fa soroll, ni contamina, que va bé per la salut? Perquè prohibir la circulació d'un vehicle que gairebé no ocupa  espai, que no fa soroll ni contamina i que va bé per la salut?
Perquè?
(la incomprensió supera x1000 tots els por-qués d'en Mourinyu junts, quina pena de món.. i d'acudit! jajaja)

El passat 6 de novembre vam ser més de 200 ciclistes, tot i el mal temps.
El recorregut és curt i moolt lent, així que es pot fer amb qualsevol tipus de bicicleta. La qüestió és recolzar la ininciativa una vegada més. No cal dur pancartes, ni cassoles, ni fer merder, no cal. Hem vist en tot el 2010 i 2011 que no seveixen de res aquests gadgets de manifestaire.
Amb aprofitar tota l'amplada de la carretera, degustar l'asfaltat perfecte, fer la xerrada, gaudir del paisatge i assaborir el leeent pas del temps i dels kms, ja haurem fet el paper.

Esperem que faci bon temps, que vingui molta gent de tot arreu i que ja no faci falta repetir-ho més endavant, ni aquí ni enlloc.

Quedem a Borgonyà el diumenge a les 10.
( si fa mal temps es farà igualment, que ningú ho dubti )

1 comentari:

  1. ens veiem a Borgonyà, i com deia aquell... el present és lluita el futur és nostre. Aplicable a tot en la vida.

    ResponElimina