28 d’agost 2012

- ROBOTA CURIOCITY "anti-crisis tool"













Una altra Mutant Bike processada. 

Ara que la paraula "crisis" ha començat a associar-se amb la paraula "anti",  com per delinear sortides, solucions, alternatives... als quadriculats dictàmens político-financers i les seves linies rectes... i ara que els marcians veuen com "la versió ultimate del cotxe google maps" (alias Cusiosity),  amb la curiositat inocent de la ciència (inociència?), està explorant i registrant el repertori de minerals i esgrafiats superficials del planeta vermell, he trobat la inspiració per posar nom a aquesta bicicleta... curiosa.

La NASA no està en crisis, i la seva determinació tampoc, els robots no estan en crisis.

ROBOT. Esta palabra procede del checo "robota" (=trabajo) y fue empleada primeramente por el escritor de dicha nacionalidad Karel Chapek, en su obra "R.U.R.", publicada en 1921.
Pérez-Rioja, J.A.: Diccionario de Símbolos y Mitos, 5ªed.,Madrid, ed.Tecnos, 1997.
 













Amb destí a les urbes post industrials, als extra-radis i a la perifèria humanoide, i amb esperit de robot explorador i eina anti-crisis, aquesta bicicleta l'he configurada amb elements màgics, humor seriós i colors vius en contrast amb la degradació rat del quadre, i la deslocalització caòtica dels components.

És una remor borrosa d'una idea per la que costa trobar paraules però que en algun lloc i en fets sento molt vivament:
només l'esperit infantil té el poder de refresh en un entorn degradat, encarcarat i vell, brut i pre/post-apocalíptic com aquest 2012 que ens té ocupats, i en el seu enclaustrament a depresions adictives, a l'abandonament neuròtic i al refugi inútil en presons per l'esperit.
Són el joc, la imaginació i la creativitat, els escuts i les espases per obrir llum en la foscor. Camins entre les runes.
Tothom pot retrobar el joc, i qui més qui menys tothom en té, de creativitat i de imaginació, només cal reactivar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada