02 d’agost 2012

mini catàleg RABASA DERBI 1980



Aproximadament correspon a 1980/1981, aquest full a doble cara de la flota de Rabasa Derbi, en tamany Din A4.
Justament fa pocs dies em queixava de la poca informació existent sobre aquesta marca. I la casualitat ha fet que juntament a dues revistes La Bici que no tenia, el venedor hi adjuntés de bon rotllo aquest extra que ja m'he afanyat a escanejar, impacient per mostrar-vos la troballa i compartir-la.
Moltes gràcies J.!


La gama era molt més amplia, tal com s'especifica en cada model.
Gràcies a aquest catàleg i les revistes La Bici queda clar que la última bici de passeig restaurada (Rabasa Derbi mixta 10 speeds) en realitat s'anomena "Mixta Rally", no exactament com la d'aquesta foto sinó una nova versió que apareix per primera vegada al llistat de preus de "La Bici" nº8 (abril 1982), ja que juntament amb ella hi apareix el nou model "Mixta Tahití".
Bé això són ajustaments arqueològics dels periodes ciclo-industrials , filigranes perquè disfrutin els frikis com un servidor, però també d'altres, que sé que no sóc l'únic en aquestes dèries.
Per això aquest retro catàleg històric és un botó d'or per obrir aquest diminut parèntesis estival i deixar reposar per uns dies el teclat i la xarxa.
Agafar forces, refrescar-se, posar pausa i seny, gaudir, descansar, tot això val la pena tan si poden ser 4 dies com si en poden més.

Salut!

"Nota: si cliqueu amb el botó dret del mouse damunt d'una foto, s'obrirà una petita finestra emergent, si llavors cliqueu  a "obre l'enllaç en una pestanya nova", podreu veure la foto a gran format.)

5 comentaris:

  1. Cuanta razon hay en la frase que dice:
    Gran variedad de modelos!!
    Es la primera vez que puedo ver este catalogo a este tamaño, simplemente Gracias D.

    Ese modelo de panther trial no tiene precio...

    Un saludo, Ruben.

    ResponElimina
  2. Quina gran troballa David!!! així podrem datar millor els models.
    Bones vacances!!!

    Dani

    ResponElimina
  3. Precisament, tinc una Mixta Rally de 700 nova de trinca. L'única pega és que hauré d'anar al fresador perquè em faci una rosca nova al cargol que subjecta el parafangs davanter. La bici està nova nova nova. Si vols fotos només cal que ho diguis.

    Francesc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin misteri aquest cargol!
      però aleshores...nova nova nova...
      potser el fresador et sugerirà que passis per la ferreteria!! jajaja, faig broma.

      M'alegro que tinguis una d'aquestes.
      És de les primeres? com la del catàleg amb el dinamo al darrere?
      Si vols enviar-me fotos genial, sempre m'agrada veure bicis noves, i si son clàssiques i "noves" a la vegada és un luxe!

      Elimina
  4. Sí, és un cargol una mica estrany. Bé, imagina't un cargol hexagonal que té un forat al costat de la cabota i que amb aquell quan el rosques, entre aquell forat de la cabota i una peça que s'acosta, queda agafada la varilla del parafangs.

    Miro d'enviar-te'n una, a veure si la puc retallar.

    Francesc

    ResponElimina