29 d’abril 2013

Periodisme vintage : 10 bicis del pelotón español 1991



Al nº 10 de la revista BICISPORT, febrer de 1990, apareix aquest fantàstic reportatge sobre les bicicletes del pilot espanyol per aquella temporada.
Era el primer any que Shimano i Suntour equipaven algun equip espanyol, l'any de l'arribada per primer cop de les 8 velocitats als pinyons, i el preludi de les sorprenents manetes STI i la inminent batalla tecnològica que començaria poc temps després entre Dura-Aces i C-Records,  i la conseqüent retirada de Suntour i Mavic dels comandaments en les bicis dels pro.

Aquest és un extens i interessant document, ja històric, precís per tenir una visió clara de les bicicletes high tech de 1990. Amb molta varietat de components, estils de quadres, solucions tècniques...

Felicitar a tots els creadors de la revista Bicisport per la bona feina feta en tots aquells anys. Reportatges com aquests demostren el bon rotllo del món ciclista d'aleshores: equips, ciclistes, premsa, organitzadors, fabricants... tots feien pinya per potenciar la pràctica del ciclisme i la bona salut de la serpiente multicolor. 

Així doncs a disfrutar d'aquest salt en el temps.
23 anys enrera això era el més nou:










1 comentari:

  1. Muchas gracias por compartirlo con todos nosotros, David. 1990 fue el año en que Miguel Indurain, el mejor ciclista español de todos los tiempos, explotó. Sino fuese por que lo obligaron a ser gregario de Perico hubiera ganado ese Tour y tendría 6 victorias en vez de 5. Fue a partir de 1991 que toda España se paraba por la tarde para ver las gestas del navarro en el Giro y Tour. ¡Que rápido pasa el tiempo, carajo!

    ResponElimina