14 d’abril 2013

Periodisme vintage: MBK Record Max

Prova de la revista BICISPORT, en el nº 9, gener de 1990.
Columbus acabava d' inventar l'acer Nivacrom, un 40% més resistent que els bons acers de cromoly, com les fins aleshores incombustibles sèries SL, SLX...
La sèrie Max era innovadora per això, assolint els 0,4mm !! d'espessor de paret en la part mitja del tub horitzontal, però sobretot per la forma ovalada d'aquests, en els extrems i en diferents sentits, per augmentar la rigidesa i resistència del quadre.

El repte de cada fabricant de bicis era cuinar bé l'excel·lent pasta italiana, i  MBK era un bon chef 
La denominació "record" d'aquesta bici li ve de "sèrie limitada", "tiratge registrat" ( record = registre ), i no pas perquè monti el Campagnolo més elevat, ja que la maquinària que equipa és el grup Athena, magnífic igualment.

1990, els quadres de tubs de carbono ensamblats pujaven molt fort. També l'alumini i el titani eren materials que començaven a imperar, sobretot a les mountain bikes. A la vegada els quadres monocasc de carbono de totes les formes imaginables sortien dels laboratoris com a prototips d'un futur no gaire llunyà. Per això és d'admirar l'esforç i tenacitat de Columbus en aquells moments, a la recerca dels límits de l'acer, per mantenir-se a primera línia de batalla enfront la múltiple competència.
Totes aquelles bicis construides amb tubs Max, són ara clàssiques molt preuades. Fins i tot existeix un blog només per elles!   Columbus Max Bikes
 



1 comentari:

  1. ¡Excelente artículo vintage y excelentísima bicicleta! ¡Muchas gracias por compartirlo!

    ResponElimina